• airsoft-kupon-ajandekba
    2019. NOVEMBER 18.

    Adott már valakinek airsoft kupont ajándékba?

    Az airsoftozás remek élmény ajándék lehet baráti társaságok számára, hiszen alapvetően olyan szabadidősportról van szó, ahol rengeteg múlik a csapatjátékon. Budapesten is népszerű program, ezért többféle helyszín közül is válogathatunk. Ha ismerősünket érdekli a lőfegyverek világa, a paintball, vagy a lézerharc, akkor remek ajándék lehet egy jó társaságban eltöltött születésnapra. Cégek körében is népszerű program, ugyanis rendkívül szórakoztató csapatépítés tud lenni egy airsoft harc. Jobban hasonlít a paintball-hoz, mint a lézerharchoz, mivel itt is golyólövedék hagyja el a fegyver csövét amikor meghúzzuk a ravaszt, ezért ugyanolyan fontos a megfelelő védőfelszerelés használata, hogy teljes biztonságban játszhassunk. Miután ez megtörtént, már teljes egészében elmerülhetünk az airsoftozás játékélményében!

    Mit érdemes tudni az airsoftozásról?

    Érdekes módon az airsoftozás, mint hobbi, először Japánban jelent meg az 1970-es években. Mivel a távol-keleti országban rendkívül szigorú volt a fegyverellenőrzés, illetve a fegyvertartási jog, ezért az airsoft úgy jött létre, hogy ilyen feltételek mellett is eleget tudjon tenni a „fegyver rajongók” érdeklődési körének. Más országokban éles fegyvereket is kilehetett már próbálni erre kialakított lőtereken, Japánban tulajdonképpen ennek pótlására alakult ki először az airsoftozás, afféle élménylövészetként.

    A 80-as évekre azonban kimozdult ez a hobbi a lőtérről más terepekre is, és lassan-lassan csapatjátékká alakult, mivel az emberek rájöttek, hogy tulajdonképpen egymásra is lehet játékból lőni. Az airsoft modellek ugyanis még a légfegyverekhez képest is „gyengébb” erővel lövik ki a lőszert, ezért sokkal kevesebb kockázat van komolyabb sérülésre. Összehasonlításképp: a légfegyverek fémlövedéket lőnek ki 1000 láb/másodperces sebességgel, az airsoft fegyverek pedig 6mm-es műanyag lőszert lőnek ki 500 láb/másodperces sebességgel.

    Ettől függetlenül a paintball-hoz hasonlóan itt is figyelni kell, és vannak biztonsági előírások is. Ez ugyanis bármelyik sportra elmondható, de ha elég érett személyiséggel rendelkezünk, vigyázunk egymásra, és megfelelő felszerelésben játszunk, akkor az airsoftozás kevésbé veszélyes, mint mondjuk a foci vagy a kosár, ahol esés vagy ütközés miatt jóval könnyebb lehet lesérülni.

    A paintballal és a lézerharccal ellentétben az airsoft során a játékosok becsületén is múlik a játékélmény. A másik két lövöldözős hobbinál ugyanis egyértelmű jelzés érkezik arról, ha valamelyik játékost találat éri: a paintball-nál erről a látványos festéknyom, a lézerharcnál pedig a hangjelzés és a játékból való kiesés jelzi. Az airsoft esetében viszont általában csak az eltalált játékos érzi, ha őt lövés érte, ezért az ő felelőssége ezt jelezni csapattársainak és ellenfeleinek.

    Ezenfelül pedig abban is különbözik az airsoft, hogy picit „realisztikusabb” katonai élményt nyújt a többi lövöldözős szabadidősporttal szemben, mivel maguk a fegyverek konkrétan olyan mintára épülnek, amelyet a valós életben is használnak a világ rendőri és katonai erői. Ezért is használják az airsoft fegyvereket kiképzéseknél és lőgyakorlatoknál is.

    A következő felszereléssel vehetünk részt egy airsoftozáson:

    • Védőfelszerelés. Ez azt jelenti, hogy minimum védőszemüveggel, de inkább arcmaszkkal kell rendelkeznünk, mivel az nem csak a szemünket védi a lövedéktől.
    • Maga az airsoft fegyver. Ehhez hozzátartozik a fegyvert működtető akkumulátor, és a lövedéket tartalmazó tárak is.
    • Megfelelő ruházat. Legjobb esetben katonai, de ez lehet akár munkás vagy sportosabb felszerelés is, bakanccsal vagy edzőcipővel.


    Airsoft pálya bérlés: hogyan válasszunk megfelelő terepet?

    Különösen az elején, amikor még nem próbálkoztunk soha az airsoftozással, érdemes olyan pályát keresni, ahol helyben biztosítják a teljes felszerelést, így nem kell külön-külön még vásárolgatnunk. Ráadásul Budapesten olyan arénában is összemérhetjük tudásunkat barátainkkal, amelynek kialakítását egy volt brit katona álmodta meg, aki különleges egységben szolgált, így aztán garantált az egyedi élmény. A 2200 négyzetméteres pályán fény, hang, és füsteffektek is fogadják majd a bátor résztvevőket. A teljesen kezdőknek sem kell aggódniuk, mivel a program előtt egy instruktor részletesen bevezeti őket majd az airsoftozás izgalmas világába!


    Úgy érzi, hogy lenne olyan társaság, akivel szívesen részt venne egy kis airsoftozásban? Nézze meg, hogy melyik airsoft kupon felelne meg leginkább igényeinek!

Gyakran ismételt kérdések

Cserélhető az élmény, ha esetleg nem nyerte el az ajándékozott tetszését?
Egy esetlegesen rosszul megválasztott élményajándék helyett egy másik élmény választását segítjük...elolvasom
Meddig használható fel a voucher?
Vásárlástól számítva általánosságban 12 hónap áll rendelkezésre a voucher felhasználását illetően...elolvasom
Hogyan tudok időpontot foglalni az élményre?
Időpontfoglalás kizárólag az élmény megvásárlását követően lehetséges! Az adott program szolgá...elolvasom
Meggondoltam magam, van pénzvisszafizetés?
Amennyiben valamilyen oknál fogva szeretnél elállni a vásárlástól, úgy a vásárlástól számítva 15 ...elolvasom
Mit kell tudni az élménykártyáról?
Abban az esetben ajánljuk élménykártyáinkat ha nem tudod eldönteni, hogy mely élménnyel is szeret...elolvasom
Nem kaptam számlát, csak bizonylatot, miért?
A vásárlások alkalmával szolgáltató partnertől függően állítunk ki számlát ill. bizonylatot. Kizá...elolvasom
Hogyan tudom beváltani az élménykártyámat?
Élménykártyád beváltásához csupán ki kell választanod webáruházunkban azt az élményt, amin szeret...elolvasom
Mikor kapom meg a megrendelt élmény voucherét?
Amennyiben GLS vagy Express One futárszolgálattal kérted a lakcímedre a rendelésed, azt a futársz...elolvasom
Személyesen szeretném átvenni a rendelésem, mikor mehetek érte?
Ha kaptál már a megrendelésedről rendelés visszaigazoló emailt, akkor nyitvatartási időn belül bá...elolvasom
Ár vagy név szerepel a megvásárolt voucheren?
Nem. Sem ár, sem név nem szerepel a vouchereken, csak az élmény leírása, néhány fontos tudnivaló ...elolvasom
Kaptam egy vouchert, hogyan tudom regisztrálni?
Az ajándékba kapott vouchert honlapunkon kell regisztrálnod, majd megkapod emailben azt az utalvá...elolvasom
Nem látom a voucheremen a szolgáltató elérhetőségét, miért?
Ha konkrét élményre szól a vouchered, ez valószínűleg azért lehet, mert nem regisztráltad még be ...elolvasom
Regisztrálni/aktiválni szeretném voucheremet, de azt írja ki, hogy a voucher nem található vagy lejárt voucher. Mit tegyek?
Amennyiben Foxpost automatánál vagy futárnál fizetted rendelésed az átvételkor, akkor pár nap elt...elolvasom