• gokart-palyak-budapest
    2019. MÁJUS 08.

    Milyen gokart pályák közül lehet válogatni Budapesten?

    A gokartozás a legelérhetőbb autós élményvezetések közé tartozik, mivel nem szükséges hozzá a B kategóriás jogosítvány megléte. Ily módon kicsik és nagyok ugyanúgy élvezhetik az élesen bevett kanyarokat és a gokart pályákon történő száguldozást. Ha pedig csapatépítő ötleteket keresünk, vagy netán valami egyedi ajándékot szülinapra, akkor nehezen tudunk mellélőni egy ilyen szórakoztató programmal: kevés ilyen felhasználóbarát járgány létezik. Úgyhogy ha össze tudunk szedni egy társaságot akivel szívesen részt vennénk egy baráti versenyzésben, akkor nem érdemes haboznunk! Már csak válogatnunk kell a budapesti gokart pályák közül, és kiválasztani a számunkra legszimpatikusabbat.

    Honnan ered a gokart vezetés?

    Az amerikai Art Ingels-t tartják számon a „gokartozás atyjaként”. 1956-ban saját két autós garázsában, fémhulladékokból építette fel a világ legelső gokartját Dél-Kaliforniában. Miután a Rose Bowl stadionban tesztelték, rögtön nagy népszerűségre tett szert a könnyen vezethető, nyitott fedelű versenyautó. Pár évvel később a tengeren túli országokba is eljutott az új versenyautó, és máig hatalmas kultusza van Európában.

    A gokartozás azóta is a világ leggazdaságosabb autósportjának számít, mivel a gokartok közel sem fogyasztanak annyi üzemanyagot, mint a nagy teljesítményű sport- és versenyautók. Hobbiként gyakorlatilag bárki űzheti, de még a FIA által szabályozott hivatalos versenyekre is már 8 éves kortól lehet pilótának jelentkezni.

    Ugyanakkor a gokartozást a Forma 1-es pilóták kiképzésére is használják. Mivel a gokartok kialakítása hasonlít a forma autókéhoz, és technikai jellemzőiknek köszönhetően olcsóbban és biztonságosabbak is, ideális bevezetést tudnak nyújtani a Forma 1-es futamok világához. Olyan világbajnokok gyakoroltak először gokarttal, mint Michael Schumacher, Fernando Alonso, Kimi Räikkönen, Lewis Hamilton, és Jenson Button is, aki versenyző karrierjének első győzelmét a 2006-os Magyar Nagydíjon szerezte meg. Ezen kívül a gokartozást afféle „rehabilitációs” eszközként is használták, hogy a versenyeken lesérült pilóták tesztelhessék képességeiket, és felkészülhessenek újabb futamokra.


    Budapesti gokart pályák: ezek közül lehet válogatni

    Nem véletlenül számítanak ilyen népszerű élmény ajándéknak a gokart kuponok. Elég, ha egyszer kipróbáljuk, hogy milyen érzés barátainkkal versenyezni egy ilyen pályán, és szinte biztos, hogy meg akarjuk majd ismételni az élményt.

    A fővárosban ráadásul az egyik legkényelmesebb, nagy teljesítményű Sodi RX7 gokarttal száguldozhatunk a gokart pályákon Budapesten és környékén. Úgyhogy ha meglepnénk valakit egy olyan programmal, amit tényleg szinte bárki élvezhet, akkor talán nem is kell tovább keresgélnünk. Azt is tartsuk észben, hogy a gokartozás gyereknek is remek meglepetés, szóval akár egy fiatal születésnaposnak és baráti társaságának is kedveskedhetünk egy életre szóló élménnyel.

    Egy gokart ajándékutalvánnyal különböző fedett pályákra vihetjük baráti körünket Budapesten. Az ilyen pályáknak a fő előnye, hogy nem kell tartanunk az időjárási körülményektől, mivel rossz időben is ugyanúgy belevághatunk egy baráti versenyzésbe. A gokartozás amúgy is azon kevés autós élmények közé tartozik, amit fedett pályán is lehet élvezni. Nem beszélve arról, hogy sokkal többen is részt vehetünk egy ilyen programon: egy csoportos gokartozással akár 12-en is száguldozhatunk a pályán!

    Hallott már F1 gokartozásról? Budapesten olyan gokart versenyen is részt lehet venni, ahol gyerekek és felnőttek is önfeledten szórakozhatnak, miközben egymást próbálják megelőzni a kanyargós pályán. Az első három helyezett ráadásul ajándék éremmel térhet majd haza. Ha szobánkból eddig hiányoltuk egy gokart aranyérmet, akkor itt a lehetőség ezt bepótolni.

    Persze amennyiben inkább kihasználnánk a jó időt, akkor egy szabadtéri gokart pálya is remek alkalmat biztosít egy kis versenyzéshez. Az élménypláza oldalán a budaörsi gokart pálya árakat is megnézhetjük. Szedjen össze egy bevállalós társaságot és már bele is taposhatnak a gázba! A szabadtéri gokartozásnál a kisebb méretű Rimo gokartok a gyerekeknek is kényelmes élményvezetést tudnak nyújtani.

    Ha pedig mindenképpen csak a saját társaságunkkal szeretnénk a pályán lenni, akkor gokart pálya bérlésre is van lehetőségünk. Egy kültéri gokart pálya lefoglalásával bátran próbálhatjuk barátainkat megelőzni, mivel sokkal kevesebb „pilótával” kell számolni a pályán.


    Ha több információra van szüksége a döntéshez, akkor nézze meg az összes gokart kupon részleteit!

Gyakran ismételt kérdések

Cserélhető az élmény, ha esetleg nem nyerte el az ajándékozott tetszését?
Egy esetlegesen rosszul megválasztott élményajándék helyett egy másik élmény választását segítjük...elolvasom
Meddig használható fel a voucher?
Vásárlástól számítva általánosságban 12 hónap áll rendelkezésre a voucher felhasználását illetően...elolvasom
Hogyan tudok időpontot foglalni az élményre?
Időpontfoglalás kizárólag az élmény megvásárlását követően lehetséges! Az adott program szolgá...elolvasom
Meggondoltam magam, van pénzvisszafizetés?
Amennyiben valamilyen oknál fogva szeretnél elállni a vásárlástól, úgy a vásárlástól számítva 15 ...elolvasom
Mit kell tudni az élménykártyáról?
Abban az esetben ajánljuk élménykártyáinkat ha nem tudod eldönteni, hogy mely élménnyel is szeret...elolvasom
Nem kaptam számlát, csak bizonylatot, miért?
A vásárlások alkalmával szolgáltató partnertől függően állítunk ki számlát ill. bizonylatot. Kizá...elolvasom
Hogyan tudom beváltani az élménykártyámat?
Élménykártyád beváltásához csupán ki kell választanod webáruházunkban azt az élményt, amin szeret...elolvasom
Mikor kapom meg a megrendelt élmény voucherét?
Amennyiben GLS vagy Express One futárszolgálattal kérted a lakcímedre a rendelésed, azt a futársz...elolvasom
Személyesen szeretném átvenni a rendelésem, mikor mehetek érte?
Ha kaptál már a megrendelésedről rendelés visszaigazoló emailt, akkor nyitvatartási időn belül bá...elolvasom
Ár vagy név szerepel a megvásárolt voucheren?
Nem. Sem ár, sem név nem szerepel a vouchereken, csak az élmény leírása, néhány fontos tudnivaló ...elolvasom
Kaptam egy vouchert, hogyan tudom regisztrálni?
Az ajándékba kapott vouchert honlapunkon kell regisztrálnod, majd megkapod emailben azt az utalvá...elolvasom
Nem látom a voucheremen a szolgáltató elérhetőségét, miért?
Ha konkrét élményre szól a vouchered, ez valószínűleg azért lehet, mert nem regisztráltad még be ...elolvasom
Regisztrálni/aktiválni szeretném voucheremet, de azt írja ki, hogy a voucher nem található vagy lejárt voucher. Mit tegyek?
Amennyiben Foxpost automatánál vagy futárnál fizetted rendelésed az átvételkor, akkor pár nap elt...elolvasom