• lezerharc-helyszinek-budapest
    2019. JÚNIUS 17.

    Melyek a legjobb lézerharc helyszínek Budapesten?

    A legjobb csapatépítő és szülinapi ajándékok közt méltó helyet foglal el a lézerharc. Fájdalommentes, sportos, és gyakorlatilag kortalan: felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt tud önfeledt szórakozást nyújtani. Így talán nem is olyan meglepő, hogy ilyen népszerű élmény ajándéknak számít mind a baráti társaságok, mind a cégek körében. Lézerharcra bőven akad lehetőség Budapesten, többféle kialakítással rendelkező aréna is teret tud adni egy baráti összecsapásra. Ha pedig kimozdulnánk egy picit a városi környezetből, akkor akár Normafán vagy a Mátrában is lövöldözhetünk egy jót. Ekkora választék mellett már csak annyi a teendőnk, hogy döntsünk a helyszínről, és összegyűjtsük baráti társaságunkat!

    Lézerharc szülinapra és más jeles eseményekre: mitől olyan népszerű?

    A lézerharcot (angolul: „laser tag” vagy „laser game”) eredetileg az amerikai hadsereg fejlesztette ki az 1980-as évek elején, hogy új kiképzési és gyakorlási lehetőségeket biztosíthasson katonáinak. Az úgynevezett MILES rendszer (Multiple Integrated Laser Engagement System) működésének alapja a következő: olyan infravörös sugarakat – azaz lézert – lőnek ki a gyakorlatban használt fegyverek, amelyet a résztvevőkön lévő vevőkészülékek találatként tudnak jelezni, amennyiben pontos lövést sikerül leadni. Így tudják a gyakorlat alatt számon tartani, hogy ki „esett ki” a szimuláció során, és ki nem. Manapság világszerte használják ezt a módszert a legtöbb hadsereg és rendészeti erő kiképzésében.

    A „civileknek” szánt verzió gyakorlatilag ugyanilyen logikával működik. A szórakoztató iparba a Star Trek és Star Wars filmek hatására (ahol bőven akadt példa többféle lézerharcra is) lett népszerűbb a laser tag az 1980-as évek végére. Ekörül jelentek meg az első lézerharc arénák is. Olyan csapatépítő játékról van szó, amely a paintball-tól leginkább abban különbözik, hogy teljes mértékben fájdalommentes, ugyanakkor sokkal gyorsabb és dinamikusabb tud lenni a játékmenet. Jelentős testmozgással járó élmény, ahol minden reflexünkre szükség lesz a győzelemhez!

    Egy lézerharc során két csapat szokott összecsapni egy erre kialakított pályán, amit arénának is szokás hívni. Ugyanakkor mivel több játékmód közül is lehet válogatni, olyan laser tag-en is részt vehetünk, ahol mindenki mindenki ellen játszik (ezt a video játékokhoz hasonlóan „free for all” játékmódnak hívják). A küzdelmek végén nem csak arról kaphatunk kiértékelést, hogy melyik csapat nyert. Azt is megtudhatjuk, hogy csapaton belül mely játékosok teljesítettek a legjobban, illetve azt is, hogy mennyire pontosan tudtak lőni az egyes csapattagok.

    A lézerharchoz szükséges felszerelés két fő elemből szokott állni:

    • Lézerfegyver. Értelemszerűen enélkül nehéz lenne játszani. A fegyver kialakítása és tárkapacitása (a leadható lövések száma mielőtt újratöltésre lenne szükség) a választott játékmódtól és beállításoktól is függhet.
    • Mellény. Kommandós felszerelésre hasonlító masszív darab, amelyen LED-es fényekkel jelzett találati pontok is vannak. Ezeknek az eltalálásával lehet érvényes lövést leadni a mellényt viselő játékos ellen. Az, hogy hány lövést tud „kibírni” egy játékos mielőtt jelezné a rendszer, hogy kiesett, a játékmódtól és a választott beállításoktól függ.

    Ezen felül érdemes kényelmes, sportos ruhában érkeznünk, mivel szinte állandó mozgásban leszünk a játék alatt!


    Lézerharc Budapesten és városon kívül

    A lézerharc arénák általában 400 m2-es területet fednek le, de még ennél is nagyobb pályákat lehet találni. Teljesen egyedi tervezéssel rendelkező helyszínekkel találkozhatunk, amelyek olykor valódi labirintusra tudnak emlékeztetni: tereptárgyak, fedezék, de még hang-, füst-, és fényeffektusok is dobnak az arénában zajló küzdelem hangulatán.

    Nem csak Magyarországon, de még Európában is a legnagyobb pályák közé tartozik ez a Budapesti aréna, amely egy kétszintes, 900 m2-es területen várja a szerencsés résztvevőket. A helyszín különlegessége nem csak a méretéből adódik: egy valódi, átjárható MI-8 katonai helikopter is része a pálya kialakításának! Születésnapra is remek élmény ajándékot tud nyújtani egy ilyen lézerharc.

    Törökbálint környékén még egy barlangban is részt vehetünk egy rendhagyó laser tag játszmán, de ha inkább a szabadban játszanánk, akkor Normafán vagy akár a Mátrában is megküzdhetünk barátainkkal egy jó kis szabadtéri lézerharc során.



    Ide kattintva pedig megnézheti a választható lézerharc lehetőségek összes részletét!

Gyakran ismételt kérdések

Cserélhető az élmény, ha esetleg nem nyerte el az ajándékozott tetszését?
Egy esetlegesen rosszul megválasztott élményajándék helyett egy másik élmény választását segítjük...elolvasom
Meddig használható fel a voucher?
Vásárlástól számítva általánosságban 12 hónap áll rendelkezésre a voucher felhasználását illetően...elolvasom
Hogyan tudok időpontot foglalni az élményre?
Időpontfoglalás kizárólag az élmény megvásárlását követően lehetséges! Az adott program szolgá...elolvasom
Meggondoltam magam, van pénzvisszafizetés?
Amennyiben valamilyen oknál fogva szeretnél elállni a vásárlástól, úgy a vásárlástól számítva 15 ...elolvasom
Mit kell tudni az élménykártyáról?
Abban az esetben ajánljuk élménykártyáinkat ha nem tudod eldönteni, hogy mely élménnyel is szeret...elolvasom
Nem kaptam számlát, csak bizonylatot, miért?
A vásárlások alkalmával szolgáltató partnertől függően állítunk ki számlát ill. bizonylatot. Kizá...elolvasom
Hogyan tudom beváltani az élménykártyámat?
Élménykártyád beváltásához csupán ki kell választanod webáruházunkban azt az élményt, amin szeret...elolvasom
Mikor kapom meg a megrendelt élmény voucherét?
Amennyiben GLS vagy Express One futárszolgálattal kérted a lakcímedre a rendelésed, azt a futársz...elolvasom
Személyesen szeretném átvenni a rendelésem, mikor mehetek érte?
Ha kaptál már a megrendelésedről rendelés visszaigazoló emailt, akkor nyitvatartási időn belül bá...elolvasom
Ár vagy név szerepel a megvásárolt voucheren?
Nem. Sem ár, sem név nem szerepel a vouchereken, csak az élmény leírása, néhány fontos tudnivaló ...elolvasom
Kaptam egy vouchert, hogyan tudom regisztrálni?
Az ajándékba kapott vouchert honlapunkon kell regisztrálnod, majd megkapod emailben azt az utalvá...elolvasom
Nem látom a voucheremen a szolgáltató elérhetőségét, miért?
Ha konkrét élményre szól a vouchered, ez valószínűleg azért lehet, mert nem regisztráltad még be ...elolvasom
Regisztrálni/aktiválni szeretném voucheremet, de azt írja ki, hogy a voucher nem található vagy lejárt voucher. Mit tegyek?
Amennyiben Foxpost automatánál vagy futárnál fizetted rendelésed az átvételkor, akkor pár nap elt...elolvasom