• Segway_tura
    2020. JÚNIUS 16.

    Tavaszi élmény ajándék: zöld Segway túra a Normafán

    Ki ne ismerné Budapest egyik legnépszerűbb kirándulóhelyét a Budai hegyekben található Normafát. 

    Szinte nincs is olyan ember, aki évente legalább egyszer ne látogatna fel vagy a kilátásért és a friss levegőért vagy egy garantáltan izgalmas gasztro kalandért, amihez a legtöbbünknek megkerülhetetlen pont az évtizedekkel dacoló rétesező vagy éppen a Normafa síház hívogató étterme.

    Bár egy könnyed séta mindig kellemes, sokszor érezzük azt, hogy szívesen lennénk már a másik kedvenc kilátó helyünkön, hogy még a felhősödés előtt lepillanthassunk a történelmi városra és élvezhessük Buda és Pest összetéveszthetetlen panorámáját.

    Egy budai terep Segway túra pont ezt a lehetőséget kínálja nekünk: szinte egyszerre lehetünk ott a Budai-hegység legkedveltebb természetközeli részein, pár óra alatt bejárhatjuk mindazokat a helyeket, melyekhez korábbi kedves emlék fűz. 

    Terep Segway túra – meg tudom tanulni?

    Sokakban – miközben másokat látnak vidáman gördülni ezzel a járgánnyal – önkéntelenül is egymásnak ellentmondó érzések merülnek fel: de jó lenne… de vajon meg tudnám tanulni… biztos veszélyes… na mindegy, talán majd egyszer!

    A jó hír az, hogy Segwayt használni sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk. Előny, ha valaki már korábban állt sílécen, szörfön vagy bármilyen más egyensúlyérzéket kívánó sporteszközön, de ez abszolút nem feltétel, mivel a Segway egyensúlyozó és vezérlő mechanizmusát úgy alakították ki, hogy a lehető leggyorsabban elsajátítható legyen a használata és a legtöbb támogatást nyújtsa használójának. 

    A legtöbben úgy érzik, mintha ez a kis eszköz a gondolataikat olvasná – ez természetesen nem így van, de az érzékeny elektronika a legkisebb rezdülésünket is érzékeli és megteszi a szükséges korrekciót, hogy egyensúlyban maradjunk. Aki egyszer ráérzett, pillanatok alatt tudja megfelelően használni ezt az eszközt.

    Talán ezért is van, hogy a legtöbben egyszerre tekintik a Segway-t egy kellemes kis bolondozásra tervezett játékszernek és közlekedési eszköznek, hiszen mind a két funkciót tökéletesen látja el: gyors, ha azt szeretnéd pikk-pakk ott vagy ahol szeretnél lenni, ugyanakkor gondolsz egyet és már önfeledten kacsázol vissza, mert észrevettél valami izgalmasat, vagy csak egyszerűen élvezni szeretnéd a kanyarodás semmihez sem hasonlítható izgalmát.

    Segway túra biztonságosan

    Bár az eszköz biztonságos, szeretnénk, ha maximálisan védve éreznéd magad, ezért minden Segway túra résztvevőnek a kirándulás elején egy mini oktatást tartunk és extra védőfelszereléssel látjuk el őket. Talán te is láttál már a Budapesten vidáman Segwayező turistákat önfeledten mosolyogni különösebb védőfelszerelés nélkül. A mi Segway túráinkon ez nem fordulhat elő. 

    A kezdő oktatáson túl minden résztvevőnek biztosítunk bukósisakot és egyéb védőfelszereléseket, sőt mindezeken túl gondoltunk az esős időre is, ezzel neked nem kell foglalkoznod, nálunk mindig van pót esőkabát és kesztyű, hogy csak az élményre kelljen figyelned.

    Mire találták fel a Segwayt?

    Bár a Segway csak az elmúlt években lett hazánkban igazán népszerű és elterjedt, ez a testsúlyáthelyezéssel irányítható kétkerekű már több mint két évtizedes múltra tekint vissza.  

    Már a kezdeteknél az volt a cél, hogy bárhová eljuthassunk e kétkerekű járgánnyal. Ennek megfelelően vannak városi használatra- és vannak robosztusabb felépítésű, terepre szánt Segway változatok.

    Ideális kiránduló eszköz, hiszen a mozgást halk elektromotorok segítik, így éppen csak  a gumik halk surrogása hallható. Pont ezért nem ritka, hogy olyan állatokat is észreveszünk, akiket gyalogosan elriasztanánk, mert már jóval az érkezésünk előtt zajt csapunk és az elröppen vagy sietősen elfut.

    Ideális élményajándék: Segway túra a Budai-hegység legnépszerűbb pontjain

    Bár egy Segway túra személyre szabottan csábítóan hangzik – gondoljuk azért másokra is. Ki az, az ismerőseink közül, aki szereti a természetet és szívesen van friss levegőn? Van-e olyan, aki bár szeret túrázni azonban a hosszabb kirándulásokat már nem bírja vagy egyszerűen csak kényelmesebb alkat. Nekik ideális választás lehet egy kezdőknek szánt Segway túra, oktatással, eszközökkel, baráti társaságban. 

    Ez az ajándék ideális választás lehet szinte minden évszakban: tavasszal, nyáron vagy épp ősszel, hiszen a természet minden időszakban más-más ajándékot kínál azoknak, akik kimozdulnának egy kicsit vagy épp Segwayre pattanva követnék a természet hívó szavát.

    Vigyázat! Aki egyszer ráérez a Segway hangulatára szinte örökre rabja marad. 

    Lefoglalom a helyem most! Ide kattintva megnézem a Segway túra lehetőségeket!

     
     

Gyakran ismételt kérdések

Cserélhető az élmény, ha esetleg nem nyerte el az ajándékozott tetszését?
Egy esetlegesen rosszul megválasztott élményajándék helyett egy másik élmény választását segítjük...elolvasom
Meddig használható fel a voucher?
Vásárlástól számítva általánosságban 12 hónap áll rendelkezésre a voucher felhasználását illetően...elolvasom
Hogyan tudok időpontot foglalni az élményre?
Időpontfoglalás kizárólag az élmény megvásárlását követően lehetséges! Az adott program szolgá...elolvasom
Meggondoltam magam, van pénzvisszafizetés?
Amennyiben valamilyen oknál fogva szeretnél elállni a vásárlástól, úgy a vásárlástól számítva 15 ...elolvasom
Mit kell tudni az élménykártyáról?
Abban az esetben ajánljuk élménykártyáinkat ha nem tudod eldönteni, hogy mely élménnyel is szeret...elolvasom
Nem kaptam számlát, csak bizonylatot, miért?
A vásárlások alkalmával szolgáltató partnertől függően állítunk ki számlát ill. bizonylatot. Kizá...elolvasom
Hogyan tudom beváltani az élménykártyámat?
Élménykártyád beváltásához csupán ki kell választanod webáruházunkban azt az élményt, amin szeret...elolvasom
Mikor kapom meg a megrendelt élmény voucherét?
Amennyiben GLS vagy Express One futárszolgálattal kérted a lakcímedre a rendelésed, azt a futársz...elolvasom
Személyesen szeretném átvenni a rendelésem, mikor mehetek érte?
Ha kaptál már a megrendelésedről rendelés visszaigazoló emailt, akkor nyitvatartási időn belül bá...elolvasom
Ár vagy név szerepel a megvásárolt voucheren?
Nem. Sem ár, sem név nem szerepel a vouchereken, csak az élmény leírása, néhány fontos tudnivaló ...elolvasom
Kaptam egy vouchert, hogyan tudom regisztrálni?
Az ajándékba kapott vouchert honlapunkon kell regisztrálnod, majd megkapod emailben azt az utalvá...elolvasom
Nem látom a voucheremen a szolgáltató elérhetőségét, miért?
Ha konkrét élményre szól a vouchered, ez valószínűleg azért lehet, mert nem regisztráltad még be ...elolvasom
Regisztrálni/aktiválni szeretném voucheremet, de azt írja ki, hogy a voucher nem található vagy lejárt voucher. Mit tegyek?
Amennyiben Foxpost automatánál vagy futárnál fizetted rendelésed az átvételkor, akkor pár nap elt...elolvasom